Onze kennel

Wij zijn een kleine, bij de Raad van Beheer, geregistreerde kennel.    
Als fokker van Mastín del Pirineo zijn wij aangesloten bij de Spaanse rasvereniging van de Mastin del Pirineo, de CMPE en van de Spaanse rasvereniging van de Mastín Español, de AEPME.     


De kennelnaam is een samenvoeging van twee benamingen voor deze rassen geworden: "mastin aragonese" voor de Mastin del Pirineo en "mastin de leon" voor de Mastín Español.

Onze liefde voor deze rassen ontstond, toen wij wandelend met onze ruwhaar teckels Jip en Janneke (15 jaar nu) en de Bullmastiff Buster (overleden mei 2008 op 12-jarige leeftijd) een drietal enorme witte honden zagen lopen.
Daar wij al enige jaren lid waren van de toenmalige multiraciale rasvereniging, waaronder zowel de Bullmastiff als de Mastín del Pirineo vielen, wisten wij van het ras. Wij vielen daarna op de Dogachtigen van 2003 als een blok voor deze honden en vernamen dat rond de zomer een nest verwacht werd.
Biurk de Larrunza en Reina de la Montagne aux Ours van de familie van Breda (kennel "van ’t Quiviverdal") zijn de ouderdieren van onze Barros (zie onderstaande foto's). Beide zijn Nederlands kampioen en Biurk (aka "Basje") is Internationaal en Luxemburgs kampioen.

 

X
Biurk de Larrunza   Reina de la Montagne aux Ours

Met de verhuizing naar onze huidige woonplaats, waar wij beschikken over voldoende ruimte, werd besloten om van de dekking door Barros bij Ava Valle de los Volcanos (Lucie) van de familie Hauptfleisch in Vöhl, Duitsland (kennel "de Castillio Alto") een pup te houden en een kennel te gaan stichten.

 

 

Één pup is geen pup en zo kwamen wij met 2 beertjes thuis.

 

Wanneer zowel de gezondheid als het karakter meer dan voldoende zijn van beide honden zullen wij incidenteel een nest hiermee fokken.

Onze honden worden in en om ons huis gehouden. Zij beschikken over een omheinde speelweide waar zij het liefst verblijven. Mastínes zijn buitenhonden, die in hun oorspronkelijke habitat buiten leefden en werkten onder extreme temperaturen.

Het is noodzakelijk deze honden veel ruimte te bieden. Veel vrije uitloop en een bewakingstaak is mede noodzakelijk om de authenticiteit van dit fantastische ras te kunnen behouden. Hiernaast wordt veel aandacht aan voeding, opvoeding en gezondheid besteed.
KK1 is  behaald, KK2 werd gevolgd.

De liefde vor Dashonden stak na enige jaren weer de kop op, zodat ook nu een drietal exemplaren tussen de mastines rondlopen.

Wij zijn met enige regelmaat met één of meerdere honden op tentoonstellingen aanwezig.

De volgende titels werden door onze honden behaald:

Winner 5x

Jeugdwinner 1x (Florita)

Nederlands kampioen 2x (Barosso en Rosie

Duits kampioen 2x (Barosso en Rosie

Internationaal kampioen 4x (Barosso, Rosie, Florita en Tess)

VDH Europasieger 2x (Barosso en Rosie

Bundessieger 3x (Barosso 2x, Rosie enTess)

BundesjugendSieger 1x (Florita)

FCI Centenary Winner 1x (Florita)

FCI Centenary Show champion 1x (2011: Florita)

FCI World Champion 1x (Salzburg 2012: Florita)

Beste Pup van de show (Uden 2014: Leonardo)

Van onze honden hebben er 3 HD A;  1 heeft HD B.

Rosie slaagde voor haar gedragstest van de Franse rasvereniging (test de comportement) met 20 van de 20 te behalen punten.

Copyright © 2009 Mostin Aragoleon / website realisatie: Design-Pure & Simple